Wysłany: Śro 28 Lis, 2007 19:40 Dobre kluby/puby itp. w Bydzi
Jako że niespecjalnie często bywam w takich instytucjach, i nie znam się na nich, mam prośbę do wszelkich bydgoszczan na tym forum, aby poradzili jakieś dobre kluby/puby, chodzi o imprezę typu osiemnastka. Jeżeli chodzi o styl to nie jestem jakiś ultra wybredny, ale nie proponujcie miejsc nastawionych na Techno i umcumc bakam bakam plus panowie w cztero paskowych okryciach wierzchnich i plastikowe kobiety z whiskas zamiast mózgu Reszta pasi chodzi głównie o jakość warunków, obsługi itp.
_________________ This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in
W takim razie chyba Kuźnia (; fajny pubik z dyskoteką, na 18 idealny (byłem na 2 tam i sprawdziła się miejscówka). Można też w kubryku (dużo miejsca, nie wiem jak z wynajęciem), Atelier74 (mniej miejsca ale fajny klimat + reggaeeee ). Cegielnia też by się nadała. Jak mniej osób to można spróbować w Londonie.
A właśnie i jeszcze jedno, czy jakieś puby/kluby organizują imprezy zamknięte w inne dni niż niedziela-środa? Bo te dni to padaczka jakaś, w tygodniu nie ma mowy, a w niedzielę to nie skomentuję
Imprezy zamkniete sa organizowane tylko w dni od niedzieli do piątku (choc piątek nie we wszystkich miejscach), czyli czesto piatek i sobota odpada.
Co do miejsca wszystko zalezy od ilosci osob z ktorymi robisz osiemnastke (sam czy w kilka osob ?), od ilosci osob ktore chcesz zaprosic, od rodzaju muzyki ktora preferujesz.
Jeżeli chodzi o klub to polecam tylko i wylacznie Savoy'a, chociaz maja troche dziwna polityke placenia za szkody :| ale jezeli zaprosisz kulturalnych ludzi da sie przebolec pozostalych klubow to nawet nie dotykaj bo to szmira, chała i w ogole zal... aczkolwiek nad Euphoria mozna sie jeszcze ewentualnie zastanowic.
Co do pubow i tego pokroju rzeczy to Kuzni akurat nie polecam. Bylem tam i byla naprawde chala ;/ DJ w ogole nie wiedzial co sie dzieje na parkiecie. Moze trafilem poprostu na zla osiemnastke. Odradzam takze Gong oraz czesciowo Rumak. Ten pierwszy poprostu jakis taki dziwny klimat ma, w drugim natomiast jezeli im sie nie spodoba impreza (beda mieli za maly utarg czy zacznie sie cos dziac) to wypraszaja gosci i jest koniec imprezy...
Z pubow ktore moge polecic to na przyklad Barka, nie jest to duze miejsce ale jezeli zaprosi sie naprawde dobra ekipe to impreza jest odlotowa W sumie ogolnie w kazdym miejscu jezeli zaprosisz dobra ekipe to kazdy klub/pub bedzie dobry i zabawa bedzie udana
Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 12:53 Re: Dobre kluby/puby itp. w Bydzi
rEdRum! napisał/a:
Jeżeli chodzi o styl to nie jestem jakiś ultra wybredny, ale nie proponujcie miejsc nastawionych na Techno i umcumc bakam bakam plus panowie w cztero paskowych okryciach wierzchnich i plastikowe kobiety z whiskas zamiast mózgu
nowik napisał/a:
Jeżeli chodzi o klub to polecam tylko i wylacznie Savoy'a, chociaz maja troche dziwna polityke placenia za szkody :| ale jezeli zaprosisz kulturalnych ludzi da sie przebolec pozostalych klubow to nawet nie dotykaj bo to szmira, chała i w ogole zal... aczkolwiek nad Euphoria mozna sie jeszcze ewentualnie zastanowic.
@_@
W ogóle te Euphorie Savoye i inne Vanile to nuda jak diabli, ile można?Przychodzi milion osób, bo 5 robi osiemnastke, połowy nie znasz. Pff, ale mi zabawa. A właśnie te mniejsze (kuźnia np) mają taki bardziej kameralny klimat. No i chyba rzeczywiście trafiłeś na kiepską 18 bo kiedy ja tam byłem to dj dawał radę. No i wyraźnie oddzielone miejsce z barem od dyskoteki, więc pogadać też się da.
Barka jest fajna, ale jeśli zaprosi się dużo wiary to jest dość ciasno. Ogólnie sprecyzuj czy chcesz robić z kilkoma osobami, czy sam? Bo jeśli kilka to pozostaje po raz 128381237 vc/ep/sav.
Wiem ze nie chce umcyk umcyk, ale nawet w Savoy'u da sie zgadac z DJ* zeby puszal okreslone kawalki, tylko trzeba to zrobic odpowiednio wczesniej. W pozostalych klubach tak niestety nie ma. Co do pubow to tam akurat wybor muzyki masz albo taki jaki DJ chce albo taki jaki Ty chcesz czyli Savoy nie wiele sie rozni bo to w sumie niby klub, niby pub... No i po raz kolejny wszystko zalezy od tego co wczesniej bylo juz pytane.
____
*DJ - prawde powiedziawszy wiemy ze z prawdziwa DJ to oni miaja tyle wspolnego co ja z baletem mongolskim...
W 74 jest typek ktory normalnie siedzi za adapterami W kazdym pubie mozna ugadac okreslony typ muzyki, z tym nie ma problemu - w koncu to glownie mp3'ki . Ale savoy na 1 osobe jest dosc spory, przynajmniej dla mnie 18 to ci najblizsi znajomi a nie 300 osob ktore widzialem moze kilka razy :F
Imprezy zamkniete sa organizowane tylko w dni od niedzieli do piątku (choc piątek nie we wszystkich miejscach), czyli czesto piatek i sobota odpada.
Co do miejsca wszystko zalezy od ilosci osob z ktorymi robisz osiemnastke (sam czy w kilka osob ?), od ilosci osob ktore chcesz zaprosic, od rodzaju muzyki ktora preferujesz.
Co do pubow i tego pokroju rzeczy to Kuzni akurat nie polecam. Bylem tam i byla naprawde chala ;/ DJ w ogole nie wiedzial co sie dzieje na parkiecie. Moze trafilem poprostu na zla osiemnastke. Odradzam takze Gong oraz czesciowo Rumak. Ten pierwszy poprostu jakis taki dziwny klimat ma, w drugim natomiast jezeli im sie nie spodoba impreza (beda mieli za maly utarg czy zacznie sie cos dziac) to wypraszaja gosci i jest koniec imprezy...
Z pubow ktore moge polecic to na przyklad Barka, nie jest to duze miejsce ale jezeli zaprosi sie naprawde dobra ekipe to impreza jest odlotowa W sumie ogolnie w kazdym miejscu jezeli zaprosisz dobra ekipe to kazdy klub/pub bedzie dobry i zabawa bedzie udana
Właśnie, dość dużo czytałem, że Savoy to dość konkretne miejsce. O Rumaku dużo dobrego słyszalem. Ale właśnie to, że organizują tylko od niedzieli do środy jest porażką... Z tego co czytałem, to każdy z tutaj wymienionych ma te ograniczenia czasowe Jest jeszcze klub Vega, maly i niedrogi, ale jak byłem na 18stce kumpeli, to niezbyt dobrze go wspominam. Ale on chyba ma możliwość organizacji imprezy w inne dni.
I powoli dochodzę do wniosku, że dużego wyboru nie mam. Impreza w tygodniu na 90% na NIE ("Wybij sobie z głowy organizację imprezy w dniu szkolnym! A niedziela jeszcze gorzej!", coś w tym stylu usłyszałem), więc chyba Vega wtedy:/
A tą imprezę to z 2 osobami bym robił max czyli luda chyba 50-60~.
Ostatnio zmieniony przez rEdRum! Nie 02 Gru, 2007 20:57, w całości zmieniany 1 raz