CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
nie wyświetla obrazu...
Autor Wiadomość
Aqq

Klan: LivePassion.pl
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:24   nie wyświetla obrazu...

Cześć, mam taki problem mianowicie po wyjęciu płyty głównej, odłączeniu zasilacza i po ponownym włożeniu tych podzespołów do obudowy monitor przestał reagować.Dodam iż nie ma żadnych dzwięków z głośniczka (chodzi o ten który znajduje się w obudowie), które sugerowałyby poważniejsze uszkodzenie podzespołów.Karta graficzna jest sprawna wszystko wydaje się chodzić jak należy, tylko nie wyświetla obrazu tzn. odpalam komuter wszystko się załacza ale monitor stoi.Teraz mam podłączenego starego kompa i wszystko jest wporządku, podejrzewam możliwośc uszkodzenia slota AGP na płycie głównej ale czy na pewno ?
Ostatnio zmieniony przez Aqq Nie 06 Sty, 2008 23:26, w całości zmieniany 1 raz  

domeztoz

Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:31   

na 50 %

http://www.youtube.com/wa...Y_NQZyBc3g&NR=1

foXx
SteamBans Member

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:36   

Domez, ale bez takich postów. Aqq, podłącz do tego "nowego" kompa jakiś inny monitor i sprawdź czy działa. Jeśli nie, to kartę graficzną jeszcze spróbuj przełożyć, możliwe że to karta poszła, bądź też ten slot. Testuj ;)

Aqq

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:40   

foXx napisał/a:
Domez, ale bez takich postów. Aqq, podłącz do tego "nowego" kompa jakiś inny monitor i sprawdź czy działa. Jeśli nie, to kartę graficzną jeszcze spróbuj przełożyć, możliwe że to karta poszła, bądź też ten slot. Testuj ;)

heh no właśnie jak widzisz pisałem, że karta graficzna działa na bank ponieważ podłączałem starą i występowało to samo, do tego zamieniałem ram slotami i również działo się to samo, wyjmowałem baterie po której zrestetował się bios i dalej to samo hmm...

foXx
SteamBans Member

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:42   

Czyli wychodzi na to, że monitor. Podłącz go jeszcze do innego sprawnego kompa i sprawdź.
btw. lcd czy crt?

Aqq

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:45   

foXx napisał/a:
Czyli wychodzi na to, że monitor. Podłącz go jeszcze do innego sprawnego kompa i sprawdź.
btw. lcd czy crt?

Fox czytaj co pisze xD

Cytat:
Teraz mam podłączenego starego kompa i wszystko jest wporządku

problem w tym iż nie wiem co się stało, że nie chce nagle odpalać, starałem się go wyjmowac delikatnie i coś padło albo coś źle jest podłączone, może ktoś z was coś miał podobnego i wie o co chodzi po to jest ten temat :)
Ostatnio zmieniony przez Aqq Nie 06 Sty, 2008 23:47, w całości zmieniany 1 raz  

Moras

Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:51   

mialem cos podobnego, ale problemem okazal sie niedopiety ram ( o doslownie milimetr) :P

siatkarz

Klan: urwisów
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 00:17   

a jak nie to sprawdz kondensatory na plycie glownej i karciosze graficznej czy sie za bardzo nie ruszaja :P

ale to chyba ram lub hdd... ciezko uszkodzic AGP :P no chyba ze rzuacles to z 4 pietra na szpiliki czy igly na sztorc ;)

uwazaj bo moge przypadkiem Cie trafic

Sinecod
Admin :: bydzia {3} FUN

Klan: Klaco?
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 08:29   

siatkarz napisał/a:
ciezko uszkodzic AGP
zdziwisz sie jak te badziewia lubia sie same psuc .. tak o .. po prostu przeloz karte graficzna doi innego kompa i zoabcz czy dzieje sie to samo ... u mojego kuzyna tak bylo ;]

nowik
Webmaster

Klan: Czasami ogladam
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 08:45   

sprawdz czy podlaczyles klawiature i myszke dobrze, tzn odpowiedni kolor do odpowiedniego ps :P

Odpowiedz do tematu