Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 18:33 odzyskiwanie danych z hdd
moj tys zakonczyl swoj zywot... odpala sie chlopczyna (talerze sie kreca) ale podpiecie go do kompa powoduje totalny paraliz... mnie interesuje czy bede mogl z niego odzyskac dane (bo wiekszosc jest bardzo wazna dla mnie) samodzielnie czy juz tylko firma specjalistyczna?
probowales odlapic win'a z innego dysku, a ten zepsuty dysk podpiac pod slave i sprobowac odzyskac dane?
ja tą operację robiłem jakiś czas temu. Rzeczywiście uszkodzenie nie było aż takie żebym nie mógł go odpalić z innego wina, ale niestety nie wykryło mi jednej partycji .. gdzie miałem 1/3 ważnych danych. Ehhh ale warto spróbować.
Wysłany: Pon 10 Mar, 2008 22:14
ale odpal go jako slave i użyj easyrecovery professional. Tam jest siła opcji. Można odzyskać dane po formacie, z zepsutego dysku itd. Radzę spróbować zanim wybulisz ze 200 zeta
Ostatnio zmieniony przez qBert Pon 10 Mar, 2008 22:14, w całości zmieniany 1 raz
nie no zanim wydam ta kase to sam zmecze ten dysk ale pewnie juz potem nawet kasa nie pomoze przed chwila postawilem tego kompa na nogi bo swirowal jak ***cenzura*** ;/ ale na innym hdd