Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Śro 19 Mar, 2008 12:09 doradz zestaw
planuje kupno nowego pc i gdyby ktos z ludzi bardziej zorientowanych polecil cos to byl bym dzwieczny
chodzi mi o zestaw do ~3.5k sam sobie nie zloze bo nie wiem co z czym zkumac zeby byla najwyzsza wydajnosc... bylem na komputroniku ale tamte zestawy jakies takie... jak ta lokata z reklamy.
możesz jeszcze pochodzic wswoim miesci po servisach komputerowych (simtech, hitech i inne mniej znane) Na pewno masz w mieście duzo firm które nie wybiły się tak jak komputernik i składaja naprawdę bardzo dobre komputery ...
Weź pare ofert i zdecyduj co Cię najbardziej kusi albo wkleisz je tutaj
Wysłany: Śro 19 Mar, 2008 13:32
hmm jednak zle sie wyrazilem... nie chodzi mi o 'zestaw' tylko o zestawienie podzespolow... (no ale jak sie je zestawi to jest jednak zestaw) kurde... musze to przemyslec, bo sam sie zakrecilem. ale ok zbadam ten link jak z pracy wroce. thx
btw nie mieszkam w miescie... za kogo mnie masz 'prawie' adminie...
Klan: botland
Wysłany: Śro 19 Mar, 2008 14:57
Ja mam takie zdanie jak inni. Jeśli bardzo nie chcesz się zagłębiać w szczegóły, idź do sklepu gdzie Ci złoży ktoś blaszaka. Powiedz za ile, oni dadzą propozycję a Ty ewentualnie coś pozmieniasz. Z własnego doświadczenia powiem, bierz firmowe graty. Czyli jak ram to kingston, jak dysk to seagate itd. Nie daj się wkręcić w jakiekolwiek noname!
a ja polecam odwiedzenie profesjonalnego forum tam Ci wszystko rozpiszą ja bynajmniej tak zrobiłem, złożyłem i nie żałuje nie będę reklamował tamtych for ale na prawdę warto przedyskutować złożenie pc właśnie tam:) do 3,5k to kupisz na prawdeeeee rakiete do wszystkiego juz za 2,5k bedzie super.
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
Ostatnio zmieniony przez Aqq Śro 19 Mar, 2008 15:49, w całości zmieniany 1 raz
BTW: to 3,5 to cena z monitorem? Bo jeśli bez to nie warto ładować takiej kasy w peceta... Albo odjąć od tego 1k na wódkę i kupić coś za max 2,5k, albo pomyśleć nad laptopem bo w tej cenie można dostać już porządny sprzęt.
_________________ Pozdrawiam, Bo$s
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Klan: Klaco?
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 08:52
Bo$s napisał/a:
BTW: to 3,5 to cena z monitorem? Bo jeśli bez to nie warto ładować takiej kasy w peceta... Albo odjąć od tego 1k na wódkę i kupić coś za max 2,5k, albo pomyśleć nad laptopem bo w tej cenie można dostać już porządny sprzęt.
wodka bleeee a za 3.5k $$ to mozna kupic zajefajny kombajn do grania ... wiec zalezy co domez chcesz z tym kompem robic ... ja jak uzbieram to akurat wlasnie za okolo 3k bym sobie cos zlozyl
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 11:57
Sinecod napisał/a:
a za 3.5k $$ to mozna kupic zajefajny kombajn do grania
Ale po co dawać za kompa 3,5k (mówię cały czas o zestawie bez monitora), który za miesiąc będzie wart niecałe 3k, a za dwa miechy jakieś 2,5k? Lepiej sobie zostawić tysiaka, kupić coś tańszego, a niewiele gorszego co nie będzie tak szybko tracić na wartości, a tysiaka można zaoszczędzić i ewentualnie za pół roku-rok zrobić rozbudowę bądź wymienić monitor itd.
Obserwuję od grudnia ceny sprzętu bo sam się przymierzam do nowego kompa, ale jak widzę, że taki dobry zestaw w ciągu niecałych 2 miesięcy schodzi z 2200 do 1500 to uwierzyć nie mogę. Niestety ceny cały czas lecą w dół, a zasada jest taka, że czym nowszy sprzęt (i wyższa cena) tym szybciej traci na wartości.
_________________ Pozdrawiam, Bo$s
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.