na ruter, sie moj ojciec nie zgodzi bo on musi mieć z tp. bo oryginalny i ze to nielegalne blablabla, a po 2 czy to by też przetwarzało telewizje cyfrową bo mam też multipakiet czyt. telewizje cyfrowa z lajfboxa
Jest mozliwosc zwiekszenia "mocy" lajfboksa , ale to wiaze sie z zerwania plomby oraz kupnem nowej anteny , wydatek rzedu 100zl ... na google znajdziesz jakies poradniki jak to zrobic .
PS : To wcale nie musi byc spowodowane tym , ze korzystasz z wifi . Ping skacze czy utrzymuje sie na stalym poziomie ?
Nie wiem co w tym liveboxie możesz ustawić, ale zacząłbym od zmiany prędkości wifi na 1-2 mb, bo jak jest problem z moca sugnału to przełączanie prędkości może spowalniać.Net i tak ma 0.5. więc ci to nie spowolni.
Możesz też rozebrać liveboxa i poszukać anteny i wystawić ją na zewnątrz przy okazji powiększając ją. Na pewno w necie jest to gdzieś opisane jak to zrobić. Od razu poprawi sie zasięg.
Ja mam też "vifi" bo wygodniej i żadnych problemów.
skacze ci pewnie dlatego, ze ktos korzysta z neta oprocz ciebie. Mam tego samego live boxa 512 i wystarczy, ze ktos wejdzie na google i ping skacze jak cholera:)
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.