Counter-Strike to dla fanów sieciowych strzelanin FPP gra-legenda, bez dwóch zdań. Jej autorzy uważają jednak, że w Azji nie jest ona tak popularna, jak mogłaby być. Szykują więc jej specjalną wersję z licznymi zmianami, o której na razie niewiele wiadomo. Jej tytuł? Counter-Strike Online.
Azjaci kochają gry MMO, to fakt powszechnie wiadomy. Jak dobrze sprzedać na tamtejszych rynkach grę na PC? Oczywiście dodając do jej nazwy "Online". Na taki pomysł wpadło studio Valve, które ogłosiło, że specjalnie dla niektórych krajów największego z kontynentów szykuje nową wersję swojego klasycznego już taktycznego FPS-a, o tytule Counter-Strike Online.
Gra powstaje we współpracy z Nexonem, koreańskim wydawcą i developerem gier MMO. Zawarta między firmami umowa mówi o jej wydaniu w Japonii, Chinach, Tajwanie i oczywiście Korei Południowej. To wielka przyjemność, móc pracować razem z Valve nad Counter-Strike Online. (...) Jesteśmy pewni, że ten produkt pozwoli na dalszy rozwój marki i zdobycie przez nią kolejnych fanów, dzięki dostosowaniu rozgrywki do gustów milionów graczy w Azji - powiedział David K. Lee, dyrektor wykonawczy Nexona.
Gabe Newell (szef Valve) dodał, że patrząc na popularność innych tytułów nowego współpracownika (takich jak MapleStory i KartRider) widać wyraźnie, że to jedna z czołowych tego typu firm w regionie. Stwierdził, że łącząc jej doświadczenie z rodzajem zabawy, jaki oferuje CS, firmy mają szansę stworzyć kolejny online'owy azjatycki fenomen. Nie ma jeszcze żadnych konkretów na temat zmian, jakimi charakteryzować się będzie Counter-Strike w nowych szatach.
Tekst pobrany ze strony: http://www.esports.pl/?id...nts=fullthreads
na jakim silniku tego nie wiem, wszystko w swoim czasie myślę że gra będzie przełomem, jeżeli w wersji beta cieszyła się takim zainteresowaniem tylko w samej Azji! to na prawde musi to być to coś.Mam tylko ogromną nadzieje, że nie zepsują grywalności i zabiorą ją z 1.6
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
Ostatnio zmieniony przez Aqq Sob 19 Kwi, 2008 22:37, w całości zmieniany 1 raz
Dodatkowy Nick: czlowiek z roli
Wysłany: Pią 02 Maj, 2008 08:19
Nie no zapowiada sie ciekawie,byle by tylko nie skopali tak jak sourca, bo zaden gracz z 1.6 w to nie pogra
_________________ Mój Lśniący Miecz I Ma Ręka Sprawują Sąd, Dokonam Zemsty Na Mych Wrogach I Odpłacę Tym Którzy Mnie Nienawidzą... O Panie Posadź Mnie Po Prawicy Swojej I Zalicz Mnie W Poczet Swych Świętych ... kto rozlał krew człowieczą,tego krew przez człowieka zostanie rozlana
Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Pią 02 Maj, 2008 12:39
moim zdaniem 1.6 4life... ewentualnie promode bo sie nawet nawet zapowiada... za 30 lat mlodziez bedzie wbijac do matrixa przez usb z tylu glowy a ja dalej bede gral w 1.6