Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 00:19 Monitor LCD do 600zł
polecacie w tej cenie w miarę dobrego jakościowo LCD, będę wdzięczy za każdą opinie na temat a w ogóle będzie milo kiedy uzasadnicie dlaczego ten a nie inny... Pozdrawiam.
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 01:12
Samsung SynMaster 710n 17' dlaczego ten ? hmm mam go juz ponad 2 lata i jak narazie ZERO jakich kolwiek problemow. NIC Wszystko ladnie wyswietla, fajnie sie gra w cs-a i ogolnie przyjemnie sie przy nim siedzi (nawet po dluzszym czasie siedzenia nie bola oczy )
estetyczny wyglad itp itd.
Kod:
Samsung LCD SyncMaster 17" 710N TFT
Producent
Samsung
Klasa produktu
Monitor LCD
Przekątna ekranu
17 cali
Wielkość plamki
0,297 mm
Maksymalna rozdzielczość obrazu
1280x1024 pikseli
Zalecana rozdzielczość obrazu
1280x1024 pikseli
Częstotliwość odchylania poziomego
30-61 kHz
Częstotliwość odchylania pionowego
56-75 Hz
Czas reakcji matrycy
16 ms
Pasmo przenoszenia
81 MHz
Spełniane normy jakościowe
TCO-99
Typ ekranu
a-si TFT/TN
Regulacja cyfrowa (OSD)
Tak
Głośniki
Nie
Mikrofon
Nie
Szerokość
370 mm
Wysokość
386,5 mm
Głębokość
195,4 mm
Masa netto
4,4 kg
Jasność
300 cd/m2
Kontrast
600:1
Liczba wyświetlanych kolorów
16,2 mln
Kąt widzenia poziomy
160 stopni
Kąt widzenia pionowy
160 stopni
Typ złącza wideo
RGB
Wejście sygnałowe
15-stykowe D-Sub
Pobór mocy (praca/spoczynek)
25/1 Wat
Kolor obudowy
srebrno-czarny
Rodzina produktów
SyncMaster
Pokrywa ochronna
Nie
Gwarancja/rękojmia
Gwarancja producenta 36 msc
Cechy dodatkowe
• Montaż na ścianie (VESA 75 mm)
• MagicBright
• Wbudowany zasilacz
• MagicTune
Panel obrotowy (pivot)
Nie
cena na allegro roznie 300/500zl.
sklep 400/600zl.
Ostatnio zmieniony przez WOJTAS Czw 24 Lip, 2008 01:33, w całości zmieniany 4 razy
w sumie estetyczny jest, oczy nie bolą , juz tez mam od ok. 2 lat , nic sie jeszcze w nim nie zepsuło , jego zaleta to szybkość reakcji - 5ms ;P, oraz duży kąt widzenia
nie no, mam crt juz go nie chce, a na pewno kazdy LCD do 600zl bedzie lepszy od mojego obecnego crt co sadzicie o tym
http://allegro.pl/item399...a_fv_gw24m.html jestem przekonany do tej firmy ale nie co do modelu mialem doczynienia z jego wiekszym poprzednikiem 21calowym tylko w ogole mnie nie przekonywal do siebie za to ten asus juz bardziej...
Dodatkowy Nick: x0x :p
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 11:33
GATEWAY'a nie kupuj Miałem z parę na praktykach w sklepie komputerowym do sprzedaży, tylko 21 calowe za ok 990 zł, na półce ładnie wyglądały ale gdy je podłączyliśmy bo klient chciał sprawdzić jak działa, wszystko strasznie rozmazane. Przeczytać się nie dało Mój komputer. Każda rozdzielczość sprawdziliśmy i nic. Cena była dobra ale monitor do d....
Cytat:
Sprzęt powystawowy możliwe drobne otarcia, skazy, nie przeszkadza to jednak w codziennym użytkowaniu.
Czyli pewnie co kawałek jakaś rysa itp.
Polecam np. http://allegro.pl/item406...ssy_czarny.html
bardzo dobry monitor, jedyne minusy to że szybko kurz osiada , trudno zamontować panel na którym jest monitor(trochę siły trzeba włożyć)
Jeżeli zdecydujesz się na tego Asus'a nie kupuj u tego sprzedawcy, kupowałem u niego raz i wystarczy miesiąc czekania na paczkę, a dodzwonić się nie można ciągle automatyczna sekretarka
Ostatnio zmieniony przez x0x Czw 24 Lip, 2008 11:49, w całości zmieniany 4 razy