Te przepowiednie Nostradamusa to można dopasować do wielu wydarzeń na świecie. Facet po prostu coś tam gadał, a ludzie teraz na siłę chcą z tego coś wycisnąć i wpychają to do czego można.
Z początku myślałem, że nie powinien znać określenia Ameryka, ale zrobiłem szybki research i rzeczywiście mógł znać bo żył już po odkryciach Vespucciego. Ale skąd w takim razie wiedział, że będzie miasto o nazwie Nowy Jork? Założono go w 1614 jako bazę handlową na wyspie Manhattan. A Nostradamus kojfnął w 1566. Więc albo rzeczywiście ktoś do niego gadał albo ktoś spekulował w tych jego przepowiedniach.
Co do WWIII to jedni mówią, że wojna będzie krótka bo agresora zatrzymają kataklizmy, a Nostradamus mówił, że to będzie trwało ze 27 lat.
Ludzie umieją sobie ładnie wszystko dopasować. Po 11 września podobno ktoś sobie przypomniał o którejś tam z kolei przepowiedni. To było coś w stylu: 'Dwa stalowe ptaki uderzą w wieże nad wielkim morzem' czy coś w ten deseń. Nagle wszystko się zgadzało o dziwo.
Albo to jest jedna wielka lipa, albo rzeczywiście coś tam przepowiadał, ale my jesteśmy mądrzy dopiero po fakcie.
Sinecod napisał/a:
aaaa chca uroczyscie w sejmie oglosic ze chrystus to krol polski ... kilku poslow chcialo to zrobic albo robia
Jakieś żarciki sobie robią. Wystarczy że Marija jest już królową.
@UP:
Bez przesadyzmu. Wojny nuklearnej nie będzie bo momentalnie by rozpieprzyli planetę. A tego raczej nie chcą.
Wiecie jaką moc ognia ma Rosja? ***cenzura*** dużą.
Bomba zżucona na Hiroszime miała moc 15 kiloton. Zabiła momentalnie około 80 tys ludzi. Największa bomba, którą rosjanie testowali miała moc 50 megaton czyli kila tysiecy razy większą, około 1,4% mocy emitacji Słońca. Grzyb miał wysokość 60 km, wszystko w promieniu 100 km zostało zniszczone, człowiek w tym obrębie wyparowałby tudzież miał opażenia 3-ego stopnia. Rozbłysk widać było z odległości 800 km. Efekt taki jak po uderzeniu małego meteorytu. A to było w roku 1961, ponad 40 lat temu. To powiedzcie mi co za bomby mają teraz?
_________________ Pół-Człowiek Pół-Kabura
Jadę Szatańskim Czołgiem, Jadę Na Wojnę!
Ostatnio zmieniony przez P-C P-K Pią 22 Sie, 2008 11:17, w całości zmieniany 2 razy
Aqq weź sobie zaoszczędź nerwów i idź skończ od razu ze sobą zanim się spełnią Twoje przepowiednie... A i my nie będziemy tych durnot oglądać.
dokladnie tak jak pisze qb. na ***cenzura*** ty nam to dajesz chcesz nam uswiadomic jak bardzo sie boisz tego co sie dzieje/dziac bedzie
jakbysmy my slepi byli i tego nie widzieli... OGARNIJ
tutaj nie chodzi o uświadamianie czegoś komuś bo jak napisałeś kazdy widzi jak jest, chodzi o dyskusje o wasz pogląd na ten temat o to co jest teraz hotnews... qbert twoich tematow nie neguje, nie chcesz nie pisz to samo razel nie wnosisz nic do tematu to kłuda na buzke
nikt ci nie kaze tutaj wchodzic temat dla tych co maja cos madrego do napisania jak Wegier, mam w dupie czy sie w czyms uswiadomisz bo tu nie o to chodzi.Wroc do szkoly i naucz sie odbierania poprawnie txt kierowanego przez autora do odbiorcy a pozniej pisz.
A boją sie ci najbardziej ktorzy uciekaja od takich tematow, ktorzy nigdy w nich nie beda mieli nic sensownego do napisania oprocz samej krytyki autora i tekstu przez niego napisanego, to wyjdaie sie nawet miec sens
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
Ostatnio zmieniony przez Aqq Pią 22 Sie, 2008 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Do wszystkich którym się temat nie podoba: Dział nazywa się Hyde Park i każdy może tu pisać o czym chce, a że takowy temat nie był poruszany, a także zaciekawił kilka osób to nie znaczy że musicie go od razu krytykować i mieszać z błotem. Nie chcecie to się głupio nie wypowiadajcie, a następne tego typu posty będziemy odpowiednio wynagradzać.
ano właśnie ... jeszcze lepsze zdjęcie było z Irlandii północnej - dziecko wkładające angielskiemu żołnierzowi kwiatek do lufy, albo wielgachny żołnierz amerykański w afganistanie karmiący butelką niemowlaka afgańskiego
nigdy nie będzie pokoju na świecie ... niestety ...
Dodatkowy Nick: czlowiek z roli
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 18:21
Boję się
_________________ Mój Lśniący Miecz I Ma Ręka Sprawują Sąd, Dokonam Zemsty Na Mych Wrogach I Odpłacę Tym Którzy Mnie Nienawidzą... O Panie Posadź Mnie Po Prawicy Swojej I Zalicz Mnie W Poczet Swych Świętych ... kto rozlał krew człowieczą,tego krew przez człowieka zostanie rozlana
Wszystko jest calkiem mozliwe ... przeciez czlowiek to ***cenzura*** istota , ktora niszczy samego siebie . IMO Chinczycy by nie odegrali tak duzej roli czyli "zapalnika" calej wojny , predzej Rosja pasuje na agresora ... w koncu oni wciaz maza o imperium od oceanu do oceanu i kolejni prezydenci / osoby majace wplywy daza do tego czy to w kwestii terytorialnej czy tez gospodarczej . A 3 WS i tak kiedys nastanie