Powinni "zamka blyskawicznego" uczyc na kursach jazdy, bo potem rosna takie konowaly, ktore nie wpuszczaja i sie jeszcze obrazaja ze sie wciska przed nich. Sam czasem wole zjechac wczesniej na ten prawy pas, zeby uniknac jakis nieporozumien. W Polsce ta zasada nie przejdzie, dopoki nie zostanie naglosniona w publicznej TV, radiu i wszedzie gdzie sie da.
Klan: botland
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008 20:28
zrobiłem w ostatnim tygodniu ponad 2000km samochodem z czego większość po Niemczech. Na autobahnie zagrożenie, brak kultury i mózgu objawia się w postaci samochodów z nalepkami LT i PL. Nie ma dróg, nie ma kultury i tak się jeździ w Polsce. A Niemcy - aż przyjemnie popatrzeć na taki ruch uliczny...
Ja zawsze wale do końca pasem. Ogólnie podobnie do WEGra, nie raz i nie dwa jazda kończyła się wysiadaniem z samochodu... Ja wykorzystuje bezlitośnie nieudolność i powolność innych kierowców.
PS. Nawet by mi do głowy nie przyszło stać na prawym pasie w tej sytuacji z filmu
j/w
przecież to głupota wlec się prawym tak jak wszyscy Ci co spali na egzaminie z myślenia, jeżeli lewy jest totalnie wolny. Wbijać się i wbijać, prawo to prawo, na pewno ktoś wpuści, a jak nie to zmusić go do tego, podziękować i jazda ... chyba ze trąbnie, wtedy wała przez tylne okno
Na egzaminie jest obowiązek jazdy prawym pasem, dlaczego? Otóż w Polsce obowiązuje ruch prawostronny i tak każdy powinien jeździć. Lewy pas służy tylko i wyłącznie do wykonania manewru skrętu w lewo bądź wyprzedzenia samochodu przed nami. Wyprzedzanie samochodu prawym pasem jest wg kodeksu wykroczeniem (bynajmniej z tego co pamiętam na teorii tak było). No i tutaj kłania się kolejna bzdura bo np. panowie policjanci w Bydgoszczy (czyli zarząd dróg i miasto) chcą wprowadzić znak zobowiązujący do stosowania techniki zamka błyskawicznego. No i teraz nie rozumiem jak to się może łączyć z przepisami jazdy prawym pasem ?:/
bądź wyprzedzenia samochodu przed nami. Wyprzedzanie samochodu prawym pasem jest wg kodeksu wykroczeniem (bynajmniej z tego co pamiętam na teorii tak było).
eee... poza terenem zabudowanym nie można wyprzedać prawym pasem, a w mieście można . Wydaje mi się ze nie przyjmie się zasada zamka, bo kierowcy odczytują to jako chamstwo i wpychanie się na początek kolejki.
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.