linux to darmowy system nie jest taki doskonaly, zresztą podobnie jak windows.Dla mnie osobiście linux jest badziewiem(stwierdzam to ze wzgledu na swoje przygody z nim związane)Nie warto w niego inwestować czasu szczególnie jeżeli jesteś nastawiony na gry typu counter-strike i bardziej wymagające.Najlepiej zostać przy standardowym, sprawdzonym systemie bądź seriach systemu windows
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
Ostatnio zmieniony przez Aqq Czw 21 Lut, 2008 17:19, w całości zmieniany 1 raz
Mam odmienne zdanie kwestia tylko skonfigurowania sterow pod linuxem - zle skonfigurowanie = lipa .Linux w moim przypadku Debian ma o wiele wieksza wydajnosc na OpenGl nizeli windows . Csa instaluje jako dodatek , rozrywke .
Mam pytanie czy ktos gra , gral a jezeli tak to na jakiej dystrybucji i jakie minusy widzi w porownaniu do windowsa
Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Pią 22 Lut, 2008 03:09
mandriva 2007 grałem na nim w cs-a ale tak jakoś lipka troszku... niby chodzi ale to jednak nie jest to co winda. Ale jeżeli znasz sie na konfiguracji, kompilacjach i innych tego typu rzeczach to możesz spróbować. polecam UBUNTU lub MANDRIVA 2008 xtreme 2
Ostatnio zmieniony przez WOJTAS Pią 22 Lut, 2008 03:28, w całości zmieniany 2 razy
mandriva 2007 grałem na nim w cs-a ale tak jakoś lipka troszku... niby chodzi ale to jednak nie jest to co winda. Ale jeżeli znasz sie na konfiguracji, kompilacjach i innych tego typu rzeczach to możesz spróbować. polecam UBUNTU lub MANDRIVA 2008 xtreme 2
Ubuntu a debian to prawie to samo .Osobiscie pracuje na debianie , Cs smiga lepiej , plynniej - jedyny minus to rzezbienie w sterach ATI bo domyslne to zenua.Ogolnie praca na lin jest bezstresowa zero wira etc.
Mandrive nazywa sie zemsta Billa