CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
EAX i A3D
Autor Wiadomość
Dzejms

Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Sob 22 Gru, 2007 00:23   EAX i A3D

Cy wiecie co dają te funkcje w opcjach dzwięku CS-a i kiedy je załączać? :wstydniś:

Aqq

Klan: LivePassion.pl
Wysłany: Sob 22 Gru, 2007 00:50   

EAX = echo
A3D = gruby dzwięk z uwzględniem na basy(jakoś tak dla mnie się kiedyś wydawało:P, chociaż mogę się mylić)
wytłumaczyłem chyba w najbardziej logiczny sposób na pewno znajdą się osoby chcące podać dogłębne szczegóły...

pograj troche na EAX dla mnie osobiście w grze echo jest bardzo ważne a dlaczego to przekonaj się sam dla siebie i zdaj relacje ;) Pzdr.

p.s
to na wszelki wypadek gdyby w opcjach po zaznaczeniu nie działało tak jak u mnie kiedyś.
s_eax 1/0
s_a3d 1/0
Ostatnio zmieniony przez Aqq Sob 22 Gru, 2007 00:56, w całości zmieniany 1 raz  

Sinecod
Admin :: bydzia {3} FUN

Klan: Klaco?
Wysłany: Sob 22 Gru, 2007 11:03   

oczywiscie o ile twoja karta dzwiekowa oblsuguje wyzej wymienione opcje ... :/
EAX to dzwiek przestrzenny (nie echo a hmm poglos w jaskiniach, wodzie, lesie etc :) ) tak w skrocie :)
Natomiast A3D to to samo co EAX ale robione przez inna firme, ktora na dobra sprawe zostala kupiona przez Creativa tworce EAX-a :)

Aqq

Klan: LivePassion.pl
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 00:44   

Sinecod napisał/a:
oczywiscie o ile twoja karta dzwiekowa oblsuguje wyzej wymienione opcje ... :/
EAX to dzwiek przestrzenny (nie echo a hmm poglos w jaskiniach, wodzie, lesie etc :) ) tak w skrocie :)
Natomiast A3D to to samo co EAX ale robione przez inna firme, ktora na dobra sprawe zostala kupiona przez Creativa tworce EAX-a :)

dla mnie to jak echo ;P słysze lepiej kroki wroga, chociaz w sumie to sprawa indywidualna zupełnie jak z celownikiem jedni wolą "small" drudzy "large" bądź też jedni grają na m_filtre a inni mają tą opcje off ;) .
Ostatnio zmieniony przez Aqq Nie 23 Gru, 2007 00:45, w całości zmieniany 1 raz  

Viper

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008 19:25   

EAX przy słuchawkach jest tak naprawde obecny, nie odczuwa się tego przy 2 głośnikach, gdy jużmasz zestaw 5.1 or more to wtedy widzisz różnice, wszystko jest bardzo dokładne i przestrzenne, ale niestety minusem jest to że fpsy spadają.

psychic

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008 19:43   

Wydaje mi sie, ze a3d jest duzym ulatwieniem, poniewaz na przyklad latwiej jest zlokalizowac wrogra, kiedy tupnie lub strzeli ( dokladniej sluchac, w ktora strone sie ruszy ), slychac to tez bez a3d ale mnie dokladnie, dlatego jest to zabronione miedzy innymi w esl. To sa tylko domysly, w zyciu na tym nie gralem :D
Slyszalem tez o jakis sluchawkach co zostaly zakazane na CPL itp. jak dobrze pamietam to bylo mozna uslyszec typa na respie ct na aztecu z respu terro, czy jak ktos z walkiem szedl :0o:

Viper

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008 20:00   

Prawie jak hak:]

SiD

Klan: pL3b3L!u$23.rU
Wysłany: Czw 13 Mar, 2008 20:39   

a3d zakazany w większości lig , na cpl zakazane zostały medusy speed-linka

Odpowiedz do tematu