EAX = echo
A3D = gruby dzwięk z uwzględniem na basy(jakoś tak dla mnie się kiedyś wydawało:P, chociaż mogę się mylić)
wytłumaczyłem chyba w najbardziej logiczny sposób na pewno znajdą się osoby chcące podać dogłębne szczegóły...
pograj troche na EAX dla mnie osobiście w grze echo jest bardzo ważne a dlaczego to przekonaj się sam dla siebie i zdaj relacje Pzdr.
p.s
to na wszelki wypadek gdyby w opcjach po zaznaczeniu nie działało tak jak u mnie kiedyś.
s_eax 1/0
s_a3d 1/0
Ostatnio zmieniony przez Aqq Sob 22 Gru, 2007 00:56, w całości zmieniany 1 raz
Klan: Klaco?
Wysłany: Sob 22 Gru, 2007 11:03
oczywiscie o ile twoja karta dzwiekowa oblsuguje wyzej wymienione opcje ...
EAX to dzwiek przestrzenny (nie echo a hmm poglos w jaskiniach, wodzie, lesie etc ) tak w skrocie
Natomiast A3D to to samo co EAX ale robione przez inna firme, ktora na dobra sprawe zostala kupiona przez Creativa tworce EAX-a
oczywiscie o ile twoja karta dzwiekowa oblsuguje wyzej wymienione opcje ...
EAX to dzwiek przestrzenny (nie echo a hmm poglos w jaskiniach, wodzie, lesie etc ) tak w skrocie
Natomiast A3D to to samo co EAX ale robione przez inna firme, ktora na dobra sprawe zostala kupiona przez Creativa tworce EAX-a
dla mnie to jak echo ;P słysze lepiej kroki wroga, chociaz w sumie to sprawa indywidualna zupełnie jak z celownikiem jedni wolą "small" drudzy "large" bądź też jedni grają na m_filtre a inni mają tą opcje off .
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
Ostatnio zmieniony przez Aqq Nie 23 Gru, 2007 00:45, w całości zmieniany 1 raz
EAX przy słuchawkach jest tak naprawde obecny, nie odczuwa się tego przy 2 głośnikach, gdy jużmasz zestaw 5.1 or more to wtedy widzisz różnice, wszystko jest bardzo dokładne i przestrzenne, ale niestety minusem jest to że fpsy spadają.
Wydaje mi sie, ze a3d jest duzym ulatwieniem, poniewaz na przyklad latwiej jest zlokalizowac wrogra, kiedy tupnie lub strzeli ( dokladniej sluchac, w ktora strone sie ruszy ), slychac to tez bez a3d ale mnie dokladnie, dlatego jest to zabronione miedzy innymi w esl. To sa tylko domysly, w zyciu na tym nie gralem
Slyszalem tez o jakis sluchawkach co zostaly zakazane na CPL itp. jak dobrze pamietam to bylo mozna uslyszec typa na respie ct na aztecu z respu terro, czy jak ktos z walkiem szedl
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.